Welk gereedschap heb je allemaal nodig als tuinier?

2023-07-07
Veluwenkamp

Nu het mooie weer er is, staan tuinliefhebbers klaar met hun werkhandschoenen. Er is weinig zo ontspannend als urenlang in de tuin werken en zorgen voor de planten en het gras. Met wat achtergrondmuziek vliegt de tijd voorbij en ben je al snel een paar uur bezig. Natuurlijk wil je het juiste en beste tuingereedschap hebben. Daarom willen we je in dit artikel vertellen welke belangrijke gereedschappen elke tuinier nodig heeft. Als je nog Knikmopsmachines nodig hebt, dan kun je terecht bij Hovbv.

Een shovel

Een shovel is een grondwerker waarmee je grond kunt verplaatsen, voor de tuinier met meer budget kan dit erg handig zijn. Er zijn verschillende soorten en maten shovels. Er zijn ook kleine shovels die geschikt zijn voor in de tuin. Op internet staat de Knikmops 130 te koop. Perfect voor mensen met een grote tuin die veel bezig zijn met tuinieren.

Een goede hark

Gebruik je meestal een zwakke hark om tuinen mee schoon te maken? Dat kan heel vervelend zijn en het voelt alsof je tegen een muur praat. Daarom is het belangrijk om een sterke hark te hebben die goed werkt. Met zo'n hark hoef je geen gras meer achter te laten na het maaien en kun je ook de rondwaaiende bladeren aanpakken. Wist je trouwens dat je een hark ook andersom kunt gebruiken door de platte kant te gebruiken?

Kniebeschermers

Het lijkt misschien alsof we erg hard hameren op veiligheid, maar dat is natuurlijk niet zo. We willen gewoon dat je plezier hebt tijdens het werken in tuinen. Daarom zijn kniebeschermers handig om problemen te voorkomen. Stel je eens voor dat je voor lange tijd op je knieën op de stenen zit. We weten allemaal dat dat niet leuk is. Kniebeschermers zijn de perfecte oplossing, zodat je bijna niet voelt dat je op je knieën leunt.

Een snoeischaar

Met een snoeischaar kun je dunne takken van planten en bomen knippen, en ook bloemen. Maar als de takken dik zijn, is een snoeischaar niet geschikt. Je moet ze dan zagen of knippen met een takkenschaar. Er zijn verschillende soorten en maten snoeischaren, dus kies er een die niet te zwaar is en makkelijk vast te houden. Een te zware snoeischaar kan vermoeiend zijn, dus kies liever een lichte snoeischaar waarmee je gemakkelijk kunt knippen. Een duurdere snoeischaar is niet altijd beter. Als je niet zeker weet welke snoeischaar je moet kiezen, vraag dan advies aan een medewerker op de bouwmarkt. Let erop dat een botte snoeischaar schade kan veroorzaken aan een plant of boom. Werk jij graag in de tuin? Haal dan het juiste gereedschap in huis en maak het jezelf makkelijk!